”Dat uiteindelijk alles perfect op mijn papier stond,
gaf een goed gevoel.”

”Als klein meisje was ik vaak druk in de weer met tekenen, kleuren en vormen. Tijdens één van de teken- en schilderlessen die ik volgde, kroop ik achter de schildersezel en ging helemaal op in het moment. Want als kind kon ik niet goed stilzitten. Maar achter het witte blad leek de wereld aan me voorbij te gaan en concentreerde ik me op mijn verf en penselen. Dat uiteindelijk alles perfect op mijn papier stond, gaf een goed gevoel. Met rode konen stapte ik op de juf af en liet vol trots mijn kunstwerk zien. Verwachtingsvol en een tikkeltje zenuwachtig keek ik uit naar de middag dat mijn kunstwerken, samen met de werken van de andere kinderen, werd geëxposeerd.

Na mijn studies aan het grafisch lyceum en kunstacademie had ik een doel voor ogen; mooie logo’s ontwerpen voor bedrijven. Al vrij snel merkte ik dat ik niet op mijn plek zat bij het bedrijf waar ik destijds werkte. Er kwam een soort onrust in me naar boven borrelen, maar ik wist niet goed wat ik ermee moest doen. Totdat een vriendin van mij daar verandering in bracht. ‘Marjolein’ zei ze, ‘ik zou graag willen dat jij mijn logo ontwerpt’. Haar enthousiasme en passie voor haar nieuwe kapsalon maakte me nieuwsgierig.

Dat alles in balans staat grafisch gezien geeft me nog steeds een voldaan gevoel en het daagt me ook uit. Dat zal wel bij het grafisch ontwerpen horen. Of heet dat gewoon perfectionistisch? Pas als alle typografie, kleuren en vormen goed op elkaar afgestemd zijn is het voor mijn gevoel af en mag het ontwerp naar de klant. Of dat nou bij een advertentie, een logo, visitekaartje of geboortekaartje is, het belangrijkste is of het beeld klopt met wat ik voor ogen heb bij degene voor wie ik het ontwerp maak. Alleen dan is het in mijn ogen perfect.

De energie die ik kreeg van deze allereerste opdracht en het oprecht betrokken zijn bij mijn klant, was voor mij een echte eyeopener. Zo kan het dus ook, dacht ik. Naarmate het logo en de huisstijl zich verder ontwikkelden, kwam ook de dag dat de nieuwe kapsalon haar deuren opende. Op dat moment voelde ik me net weer dat kleine meisje dat zo ontzettend trots was als tijdens haar allereerste expositie. Wat geeft het toch een goed gevoel om mooie dingen te mogen maken.

Mijn vriendin gaf mij het vertrouwen dat ik het kon, en nog steeds. En dat is voor mij het punt geweest dat ik dacht ‘Yes dit ga doen’. Dit is wat ik echt wil, een eigen bedrijf beginnen.”

© Copyright Studio Bijzonder